Muzica este iubită de milioane, chiar miliarde de oameni din întreaga lume. De altfel, aceasta reprezintă o mare parte din istoria omenirii. Puțini sunt cei care nu suportă absolut niciun fel de muzică. Prin urmare, industria muzicală este una dintre acele industrii care se bucură de o mare parte din dezvoltările în plan tehnologic.

Un exemplu perfect este incorporarea tehnologiei VR în vederea îmbunătățirii spectacolelor și experiențelor muzicale. Un start pot fi considerate concertele virtuale oferite în jocul video Fortnite acum câțiva ani. Totuși, concertele respective nu erau în realitate virtuală, ci doar digitale.

În schimb, în prezent, un concert VR poate fi chiar la ordinea zilei, deși marii artiști ai lumii încă nu au încercat, în mare parte, acest tip de tehnologie.

Muzica de orice gen devine mult mai accesibilă

Multe persoane care iubesc muzica sunt mai puțin deschise interacțiunii sociale. Cu alte cuvinte, nu le plac mulțimile și adunările. Tehnologia VR le permite acestora să fie prezenți într-un spațiu plin de entități digitale, dar care să nu fie sufocant. Mai exact, concertele VR permit pasionaților de muzică să fie în mijlocul mulțimii, dar din confortul propriei case.

Totodată, se economisesc foarte mulți bani cu deplasarea către concert. Mulți nu pot ajunge în orașele faimoase în care se țin concertele sau în zonele de festival.

Evident, persoanele cu dizabilități vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei accesibilități. Indiferent de afecțiunile de care suferă, participarea la un concert nu va mai fi o problemă. Se elimină riscurile, mai ales cele implicate de mulțimile numeroase. Fanii rock și metal cu dizabilități vor evita mulțimile potențial periculoase. Se vor putea bucura de muzica preferată așa cum doresc.

Mai multe industrii colaborează pentru o experiență unică

Un concert VR poate fi experimentat în mai multe moduri. În momentul de față, acestea sunt deseori utilizate pentru a promova servicii, produse sau lansări de jocuri. De exemplu, nu este ciudat ca un concert VR să anunțe lansarea unui nou joc de pacanele online.

Evident, industria jocurilor video este legată în mare parte de tehnologia VR. Realitatea virtuală este utilizată foarte mult pentru a oferi acces jucătorilor în lumile fantastice ale jocurilor video. Din fericire, tehnologia VR nu este limitată doar la această industrie.

Oferă artiștilor o nouă platformă de lansare

În ziua de astăzi, se poate spune că există un surplus de artiști muzicali – talentați sau nu. Din păcate, acest surplus duce la o supraîncărcare a modurilor în care artiștii se pot lansa. La un concert, locurile sunt limitate, atât pentru spectatori, cât și pentru artiști. În schimb, la un concert virtual, aceste limite nu prea există.

Realitatea virtuală nu are limite privind modul de utilizare. Pot fi programate concerte pe durata întregii zile, iar spectatorii pot intra să vadă doar artiștii pe care îi interesează. Astfel, festivalurile VR vor schimba complet modul în care persoanele se bucură de muzică.

Acestea pot accesa festivalul oricând, în timp ce artiștii vor avea un loc garantat unde se pot lansa. Astfel, artiștii își vor putea promova muzica mai ușor, mai ales dacă știu cum să facă un show VR ca la carte.

Foto: Unsplash

Sunt concertele VR viitorul spectacolelor muzicale?

Fără doar și poate – da. În primul rând, se vor putea realiza economii majore din toate punctele de vedere. Organizatorii vor economisi pe demersurile privind realizarea scenei, de exemplu. În schimb, spectatorii economisesc pe drum, cazare, mâncare și altele.

În final, orice participant se va putea bucura de muzică cum dorește. Spectatorii din confortul propriei case, iar artiștii de oriunde doresc – din casă sau dintr-un studio de înregistrări.

Tehnologia VR va fi exploatată din ce în ce mai mult. De altfel, fiecare industrie ar trebui să beneficieze de pe urma ei. În esență, aceasta oferă persoanelor posibilitatea de a viziona și asculta conținut, indiferent de nișă, din confortul propriei case. Ce poate fi mai bun decât atât?

Citeşte despre: