41

Sirnaville, festivalul de arte contemporane, ce a avut loc in weekend-ul 14-16 august, s-a dovedit a fi o oaza de relaxare in mijlocul naturii, cu muzica buna si distractii pentru toate gusturile. Activitatile puse la dispozitia participantilor la eveniment au fost nu doar placute, ci si educative. Duminca am urmarit piesa de teatru „Toti cinci”, pusa in scena de Compania lui Dan Puric, iar sambata seara, la cinematograful din aer liber, am vizionat mai multe filme romanesti de scurt-metraj.

Corturile „Cum se fabrica” ne-au oferit prilejul de a invata de la un localnic priceput in ale olaritului, cum se fac vasele si alte obiecte in diverse forme de lut, iar standurile cu haine, accesorii si alte obiecte „handmade” au fost un punct de atractie pentru cautatorii de astfel de lucruri unicat. Amatorii de senzatii tari au incercat bungee-jumping, iar cei mai putin curajosi, s-au multumit cu urmarirea spectacolului de acrobatii aviatice de sambata.

Zona-restaurant a avut un meniu variat, de unde puteai alege de la sandvisuri, mici, friptura la gratar sau fast-food, pana la fasole cu ciolan la ceaun, dar si cateva sortimente dulci: gogosi glazurate, clatite frantuzesti, kurtocscolacs. Preturile au fost usor piperate, mai ales la bauturi, orice produs, de la bere la apa plata, valorand un jeton, adica 5 ron. Dar a fost cu siguranta pe placul tuturor, avand in vedere vremea torida din timpul zilei, fiecare pahar fiind insotit de voia buna si distractia cu prietenii. Ziua, petrecaretii au stat la plaja, pe iarba, s-au jucat volei si tenis, iar seara au dansat si au cantat impreuna cu Suie Paparude, The Amsterdams, Grimus, Snails, Kumm, URMA, L’Orchestre de Roche si o suita de DJ care au intretinut atmosfera de party pana aproape de zori.

Un moment de atractie si de neuitat totodata a avut loc sambata, in a doua zi de festival, cand pilotii Zoltan Veres si Atilla Goger au sustinut un spectacol fascinant de acrobatie aviatica. Demonstratiile de zbor cu avioanele de acrobatie s-au desfasurat pe aerodromul Aerofox din imediata apropiere, iar participantii la festival au avut posibilitatea de a experimenta ceva mai usor, un zbor de agrement cu avion bimotor de 6 locuri. Pentru 100 ron puteai sa vezi festivalul de la inaltime, facand o plimbare de 12 minute, pe deasupra locatiei din Sirna, pana deasupra Ploiestului.

Cei care au venit cu cortul, deoarece a fost amenajat si un camping in zona, s-au putut bucura de fiecare actiune, de dimineata si pana seara, profitand mai ales de soare si de aerul curat al localitatii prahovene, mai ales ca raza vizuala din locatie nu deslusea decat nuantele de verde al ierbii si al lanurilor de porumb.

E adevarat ca nu a fost prea multa lume, dar ce bine! Nu am stat la cozi la mancare, am putut respira si m-am putut plimba fara sa am grija ca ma pierd de grup si mai ales ca puteam sa stau chiar in fata scenei si sa ii vad de aproape pe cei care au cantat. Despre cei care au cantat, mentionez ca am fost placut surprinsa de formatia L’Orchestre de Roche, stilul lor muzical fiind o combinatie destul de ciudata: muzica electronica+funk+jazz, dar pe care au facut-o sa sune al naibii de bine.