Arenele Romane au văzut evenimente de tot felul, de la cele mai gălăgioase concerte de rock până la basul petrecerilor de electro, însă atât de multe zâmbete câte au fost la concertul Taxi din 6 iunie nu cred că am văzut până acum acolo. Mai mult, aş putea spune că am petrecut o seară plăcută cu câteva sute de prieteni vechi.

Încă din 1999, de când învăţam împreună ce este aia „criogenie” ori când băieţii făceau haz de necaz cântând despre câinii comunitari, trupa şi-a păstrat stilul caracteristic, îmbinând umorul din versuri cu un rock bine cântat.

Încălzire cu Vocea României şi Compania 7

Evenimentul a fost mai mult decât o altă cântare a trupei, deschiderea concertului fiind dedicată luptei împotriva drogurilor. Ne-au trecut prin câteva melodii bine cunoscute Compania de Artişti „Dorian’s Art” (pe care probabil i-aţi auzit deja în emisiunea „Vocea Romaniei”), alături de Compania 7.

Compania7 şi Vocile României - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Compania7 şi Vocile României – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Gheaţa a fost spartă chiar de noua componentă a trupei Taxi, Daria Corbu, cu un energic „Set fire to the rain”, Anthony Icuagu continuând cu „Moves like Jagger”, iar Dragoş Chircu cu balada „Supergirl”. Ciprian Teodorescu a urcat pe scenă împreună cu Bianca Cristea interpretând melodia „Bad Girls”, fiind urmaţi de un moment puţin mai romatic dintre Vlad Stoia şi Beatrice Vladan pe melodia „Have I told you lately” a lui Rod Stewart.

Spre final, şi-au făcut apariţia şi vocile trupei Compania 7, Marcel Lovin şi Cristina Caramarcu, cântând împreună un cover după melodia „Seven Nation Army”, dar şi noua melodie a trupei, „Just happiness”. Sfârşitul a fost marcat de „Could you be loved” a lui Bob Marley, când toţi artiştii s-au reunit pe scenă, formând un mare cor.

Karma, Zen-ul şi Feng Shui-ul de pe scenă

Concertul propriu-zis a început printr-un solo puternic de chitară, iar în momentul când Dan Teodorescu şi-a făcut apariţia pe scenă întreg publicul a început să ţipe. Ca de obicei, concertul a început cu un moment amuzant, venit din partea vocalului, care încerca să ne explice că venirea Dariei în trupă Taxi este motivată de dorinţa lor de a scadea vârsta medie a trupei. Cum am zis, ne simţeam exact ca între prieteni.

Taxi în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Taxi în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Taxi reuşeşte încă să facă un concert într-adevăr frumos. Toată lumea le cunoaşte melodiile, însă trupa mai reuşeşte să improvizeze din când în când, cât să surprindă.

E adevărat că tinereţea s-a dus, însă un sfârşit e un început

Trecerea timpului se vede şi în cântecele lor, trecând de la probleme banale, cum a fost criogenia, la a căuta persoana iubită şi a o găsi, continuând cu punerea în scenă a celor mai banale şi amuzante momente din viaţa unui cuplu obişnuit.

Cam asta aş putea spune că e şi sentimentul pe care playlistul concertului mi l-a dat: Dan ne-a explicat din nou cum „Criogenia salvează România”, ne-a cântat cum „Nu mai eşti” şi „Mi-e dor şi doare”. Schimbarea de atitudine a venit atunci când a afirmat răspicat „Îmi iubesc nevasta”, „2 cuvinte” şi concluzionând că „Eşti iubibilă”. Bis-ul ne-a mai oferit un moment de amuzament când trupa a cântat melodia „Vreau să rămân în şosete”, un fel de cover tradus după melodia „You can leave your hat on”, care face o uşoară schimbare între articolele vestimentare.

Publicul de la concertul Taxi - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Publicul de la concertul Taxi – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Publicul a fost pe cât de diversificat pe atât de receptiv: puteai vedea de la bunici veniţi cu nepoţelul la concert până la omul de afaceri la costum venit după muncă. Însă la un astfel de concert nici nu a contat ce fel de oameni erau prezenţi, cred că Dan Teodorescu poate face pe oricine să ţipe şi să îi fredoneze versurile.

Toate ca toate, nu contează câte formaţii noi îşi vor face locul pe piaţa muzicală din România, sunt sigură că valorile pe care le avem deja se vor conserva la nesfârşit. Sunt convinsă şi că peste 5 sau 10 ani voi putea merge la un concert Taxi, să zâmbesc la fel de sincer şi să cânt versurile fără niciun fel de problemă!

Recenzie de Cristina Ghilă