Acest eveniment a avut loc in data de 30 Jul 2023.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În weekend-ul 28-30 iulie 2023, are loc ediția cu numărul 16 a festivalului ARTmania, în Piața Mare din Sibiu. Porcupine Tree, Wardruna, Haken, TesseracT, Port Noir, Vulture Industries, Emperor, Samael, Pain Of Salvation, Sirenia, We are numbers, White Walls, RoadkillSoda și Asemic se numără printre trupele care vor susține concerte.

ARTmania Festival se distinge ca fiind unul dintre evenimentele din România care a revoluționat modul în care arta și divertismentul sunt combinate, oferind o platformă dedicată promovării diverselor forme de expresie artistică, având ca sursă de inspirație cultura rock.

Ediția de anul acesta a festivalului, anunță un parteneriat special cu Muzeul Astra din Sibiu, ce aduce împreună două entități culturale de prestigiu, oferind publicului un mix unic între muzică și patrimoniu cultural. În plus, aduce o experiență cinematografică de excepție cu ajutorul unei zone de proiecție de film amenajată în pitoreasca Piață Huet, situată în inima orașului Sibiu.

Program ARTmania 2023

Vineri, 28 iulie

Main Stage
19:00 – Samael
20:30 – Pain of Salvation
22:10 – Emperor

Voice Of Ordin Stage
19:55 – Asemic
21:35 – W3 4R3 NUM83R5

Sâmbătă, 29 iulie

Main Stage
19:00 – Vulture Industries
20:30 – TesseracT
22:00 – Porcupine Tree

Voice Of Ordin Stage
19:55 – Koi Koi

Duminică, 30 iulie

Main Stage
19:00 – Port Noir
20:30 – Haken
22:10 – Wardrunda

Voice Of Ordin Stage
19:55 – RoadkillSoda
21:35 – Sirenia

Porcupine Tree, trupa considerată una dintre cele mai inovatoare, a reușit să spargă cu ușurință barierele de gen muzical și a obținut nominalizări la premiile Grammy. Fondată în 1987 de către Steven Wilson, inițial ca o modalitate de a-și înregistra experimentele muzicale în afara proiectului său post-rock No-Man, trupa și-a găsit identitatea completă odată ce s-au alăturat Richard Barbieri (clape) și Gavin Harrison (tobe). Cu fiecare nouă lansare, Porcupine Tree explora noi idei muzicale, trecând de la rock psihedelic pastoral și peisaje sonore electronice ambientale la pop experimental și metal propulsiv.

Între anii 1992 și 2022, Porcupine Tree a lansat 12 albume, devenind astfel o forță semnificativă în industria muzicală. Albume ca „Fear of a Blank Planet”, nominalizat la GRAMMY in 2007, și „The Incident”, din 2009, au arătat ca Porcupine Tree a îmbinat fără efort genuri distincte pentru a crea un univers muzical revoluționar, propriu grupului. La începutul anilor 2000, Einar Selvik a co-fondat trupa Wardruna împreună cu Lindy-Fay Hella, iar în 2009, trupa a lansat primul lor album discografic, „gap var Ginnunga”, care face parte dintr-o trilogie muzicală intitulată „Runaljod” și este inspirată de cele 24 de rune ale alfabetului runic.

Wardruna a devenit populară pentru stilul lor muzical unic, care aduce la viață elementele tradiționale și spirituale din cultura nordică. Reprizele lor live sunt cunoscute pentru a oferi o experiență captivantă, cu sunete și atmosferă impresionantă, ce transpun ascultătorii într-o călătorie către vremurile îndepărtate. Pe lângă stilul muzical aparte, transpus în reprezentațiile live, trupa este recunoscută și pentru coloana sonoră a serialului „Vikings”.

Trupa norvegiană Emperor, cunoscută pentru symphonic black metal-ul lor, și-a început povestea în 1991, cu legendarul demo „Wrath of the Tyrant”, realizat de Ihsahn (chitară/voce), Samoth (tobe) și Mortiis (bas). Acest demo i-a adus recunoașterea în scena underground și un contract cu casa de discuri Candlelight Records. Albumul lor de debut, „In the Nightside Eclipse” (1994), a avut un succes remarcabil, aducându-le faima internațională și apreciere din partea criticilor și a fanilor. Pe parcursul carierei lor de peste 30 de ani, trupa a trecut prin schimbări în componența sa, dar a continuat să lanseze materiale de succes, inclusiv EP-ul „Reverence” (1996) și albumul „Anthems To The Welkin At Dusk” (1997), considerat unul dintre cele mai bune discuri de black metal din toate timpurile.

Abonamente ARTmania 2023

Abonamentele și biletele de o zi pentru ARTmania 2023, pot fi achiziționate de pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preț:

Abonament (3 zile) – 476,78 lei
Bilet de o zi  – 243,69 lei
Abonament de două zile – vineri + sâmbătă – 370,83 lei
Abonament de două zile – sâmbătă + duminică – 370,83 lei
Abonament de student (3 zile) – 370,83 lei

Acest abonament poate fi cumpărat de către și pentru oricine cu vârsta peste 12 ani care deține un carnet de elev/student, de la orice formă de școlarizare acreditată, de la gimnazii până la școli doctorale și post-doctorale.

Festivalul ARTmania este un eveniment organizat de ARTmania Events.