Punctul de plecare al EP-ului datează din 2016, când Axel Thesleff a început să adune idei, iar în 2017, le-a ales pe cele mai bune, le-a finisat și le-a compliat în „Two Worlds”, lansat azi.

La început, materialul discografic arăta ca o colecție de piese complementare, dar pe măsură ce Axel a mai lucrat la ele, conceptul s-a conturat de la sine. Fiind student la muzicologie, dar și muzician, Axel Thseleff reușește să exploreze muzica pe mai multe planuri, de la știință la experiență și emoție. Îndrăgostit atât de energia brută transmisă de o trupă, cât și de precizia aproape supraumană a muzicii digitale, artistul adoră aroma vintage a plăcilor de vinil și puritatea flexibilă a producției digitale în aceeași măsură, cu influențe vestice, dar și din estice.

Procesul de creație al EP-ului „Two worlds” s-a bazat și pe meditație, care i-a oferit lui Axel Thseleff o perspectivă largită asupra universului material și spiritual, definit de existența experienței. Aflat la intersecția dintre aceste două lumi, uneori apare dualitatea bine-rău, dar conversația permanentă cu propriul ego creează un univers de sine stătător, paralel cu cel înconjurător. De aici s-a născut și numele albumului, „Two Worlds”, la a cărui producție, Axel a lucrat cu artistul foto-video Pekka Keränen, în ultimii 2 ani creionând audio-vizual piesele pentru a desăvârși conceptul și numele pieselor. Mai mult, albumul este o invitație la interpretare personală, gânduri, senzații și asocieri unice trezite în fiecare ascultător.

Two Worlds EP: https://fanlink.to/TwoWorlds

  1. AKASHA deschide albumul invitând ascultătorul într-un roller coaster care evoluează gradual de la melodii sensibile la beat-uri mai intense, acompaniate de percuție indiană și bass profund. Este o piesă despre contrast și surpriză, combinând sunete tandre și puternice, într-o reverie melodioasă cu influențe estice.
  2. SALOMON continuă tema constrastantă, însă într-un ton mai calm la început, urmat de influențe trap combinate cu tobe, flaut și vioară indiană care întețește tensiunea. Cu accent pe varietate, atinge climax-ul printr-o zonă epică post-rock.
  3. ECO folosește ca fundație o melodie la flaut, peste care Axel așterne ritmuri de Reggae, o linie de bass dansantă și beat-uri însorite pentru un melanj interesant de influențe estice și vestice.
  4. CASCADE reprezintă punctul de răscruce al aventurii muzicale dintre cele două lumi printr-un sound spațială, influențat de dubstep old school, cu percuție groovy și voci visătoare.
  5. DUNYA închide albumul într-o manieră euforică, construind prin acorduri de pian și cântări sud-asiatice o călătorie emoțională spre viitor, plină de energie, ca un mix organic de sunete.
Citeşte despre: , ,