Luni, 4 martie 2023, de la ora 20:00, Cargo susține concertul „Cargo Clasic” la Sala Palatului din București. Concertul este o premieră în cariera trupei. Cei de la Cargo vor fi acompaniați de către Orchestra și corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, alături de dirijorul Marius Hristescu.

Trupa Cargo a fost formată în 1985, în Timișoara, România, de către Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bas), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) și Adrian Bărar (chitară). Trupa a început să cânte în cluburile locale și să-și câștige repede popularitatea în rândul iubitorilor de muzică rock.

Primul lor album, intitulat simplu „Cargo”, a fost lansat în 1992 și a fost un succes imediat. Piesele lor au devenit imnuri pentru o întreagă generație de fani de rock români. De-a lungul anilor ’90, Cargo a continuat să lanseze albume de succes și să susțină concerte în toată țara. În mai 1995 lansează cel de-al doilea album, „Destin”. În vara anului 1998, cu ocazia sărbătorii Sânzienelor, lansează albumul „Ziua Vrăjitoarelor” și o broșură intitulată „Jurnal de bord” cu textele tuturor cântecelor și biografia oficială a trupei. Pe 5 decembrie 2003 se lansează albumul cu numărul 4, „Spiritus Sanctus”, sărbătorit cu un concert cu sala plină la Palatul Copiilor. Albumul conține și piesa care i-a conscrat, „Dacă ploaia s-ar opri”. În 2007, Cargo lansează albumul „best of”, intitulat „XXII”, ce cuprinde 22 dintre piesele formației, unele reînregistrate cu Adrian Igrișan la voce. În anul 2017 apare albumul „Cargo vinyl”, iar în 2018 este lansată piesa „Românie, te strig!”.

Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numără „Povestiri din gară”, „Nu mai am tigări”, „Dacă ploaia s-ar opri”, „Ziua Vrăjitoarelor”, „Destin”, și „Anarhia”.

Bilete la concertul Cargo Clasic de la Sala Palatului din București

Biletele la concertul Cargo Clasic de la Sala Palatului, din data de 4 martie 2024 pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro la următoarele categorii de preț:

  • Earlybird (primele 200 din fiecare categorie): VIP 239 lei, Cat. A 179 lei, Cat. B 129 lei, Cat. C 89 lei
  • Presale: VIP 259 lei, Cat. A 199 lei, Cat. B 149 lei, Cat. C 109 lei
  • La acces: VIP 280 lei, Cat. A 230 lei, Cat. B 180 lei, Cat. C 130 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.