Acest eveniment a avut loc in data de 18 Dec 2010.
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 18 decembrie 2010, ora 19:00, Clara Cernat şi Thierry Huillet vor concerta la Ateneul Român din Bucureşti în cadrul Stagiunii camerale ICR.

Clara Cernat, la vioară şi compozitorul Thierry Huillet, la pian, deschid festinul cu jocuri olteneşti şi o suită pe teme din Bihor. Opt instrumentişti iscusiţi li se vor alătura şi vor desăvârşi regalul sonor: Aljaz Begus (Slovenia) – clarinet; Mirabela Dina (Germania) – pian; Lucile Duran (Franta) – vioara; Petru Iuga (Germania) – contrabass; Aida Carmen Soanea (Germania) – viola; Philippe Spiesser (Franta) – percutie; Sandrine Tilly (Franta) – flaut; Damien Ventula (Franta) – violoncel.

Program:
Tudor CIORTEA, Suita pentru vioară şi pian pe teme populare din Bihor
George ENACOVICI, Patru jocuri olteneşti pentru vioară şi pian
Ciprian PORUMBESCU – Th. HUILLET, Balada / aranjament pentru 10 instrumente
Thierry HUILLET, Carnavalul padurii / suită de dansuri pentru 10 instrumente

Reprezentantă aleasă a stralucitei scoli romaneşti de vioara, Clara Cernat cânta, de fapt, pe mai multe corzi, fiind şi o pasionată violistă. Debutează cu succes la vârsta de 16 ani, după care este invitată să cânte alături de toate orchestrele simfonice din România. Înregistrarile ei pentru Radio întra în fonoteca de aur înca de la vârsta foarte tânară, aducându-i recunoaşterea unanimă atât din partea presei cât şi a publicului. În 1994, este selecţionată să facă parte din grupul celor 8 mari talente ale Europei care va urma cursuri de specializare cu Tibor Varga şi Igor Ozim. Talentul său este recunoscut la numeroase concursuri internaţionale. Concertează nu doar pe scenele din Franţa, ci şi din Spania, Marea Britanie, Malaezia, Germania, SUA, China, Brazilia.

Nascut la Toulouse, pianistul şi compozitorul Thierry Huillet are o carieră muzicală de excepţie cu care s-a impus pe plan internaţional. Titular al Marelui Premiu I în prestigiosul Concurs Internaţional de la Cleveland „Robert Casadesus”, la vârsta de 22 ani, el este, de asemenea, laureat al altor importante concursuri internaţionale de pian şi continuă să se afirme pe scenele lumii. A fost desemnat în 2000 de către Consiliul Europei ca interpret a versiunii oficiale a Imnului Europei. Activitatea sa de compozitor evoluează într-un mod impresionant. Lucrările sale sunt cântate în întreaga lume. Interpretările si compoziţiile sale se bucură de o primire deosebit de favorabilă atît din partea unui public larg cît şi a criticilor.

Biletele vor fi puse în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, începând cu data de 16 noiembrie. Tel. 021 315 68 75.
Preţul unui bilet este de 16 lei, 18 lei. Preţ redus pentru studenţi şi pensionari, 10 lei.

Ateneul Român: Str. Franklin, nr. 1, Bucureşti.