Joi, 4 iulie 2024, de la ora 18:00, trupa americană de heavy metal Five Finger Death Punch va concerta în premieră în România, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de METALHEAD. Concertul va avea loc la Romexpo, București și se va desfășura în aer liber. Evenimentul îi are ca invitați speciali pe cei de la Ice Nine Kills, iar în deschiderea concertului vor urca pe scenă trupele Black Sonic Pearls și Oceans on Orion.

Five Finger Death Punch a fost înființată în 2005, în Las Vegas, iar până în prezent a lansat 9 albume de studio. Trupa a făcut senzație cu albumul de debut „The Way of the Fist”, lansat în 2007 și care s-a vândut în peste 500 000 de exemplare doar în Statele Unite ale Americii. Acesta a fost urmat de „War Is the Answer” și „American Capitalist”, ambele certificate Platinum de către RIAA. Albumele lansate ulterior au continuat să sporească popularitatea trupei și să primească certificări Platinum și Gold, consolidându-i poziția în topul celor mai de succes trupe de heavy metal ale ultimului deceniu.

Numele trupei este inspirat dintr-un film clasic de arte marțiale, unde există o mișcare specifică, cunoscută sub numele de „Five Finger Death Punch’’. Trupa combină mai multe stiluri muzicale, de la heavy metal la groove metal, alternative metal, hard rock sau thrash metal. Zoltan Bathory, chitaristul trupei, a menționat că mai multe trupe importante le-au influențat stilul, printre acestea numărându-se Pantera, Iron Maiden, Voivod, Accept și W.A.S.P.

Trupa a cântat pe scena unora dintre cele mai mari festivaluri internaționale de muzică, printre care Mayhem, Download și Rock am Ring. Cele mai recente albume ale trupei sunt „F8″, lansat în 2020 și „AfterLife”, lansat în 2022. „Wrong Side of Heaven’’, „Bad Company’’, „Jekyll and Hyde’’, „Wash It All Away’’, „Gone Away’’ și „A Little Bit Off’’ sunt doar câteva dintre cele mai de succes piese ale trupei, acestea adunând sute de milioane de ascultări și vizualizări pe platformele muzicale consacrate.

Ice Nine Kills este o trupă fondată de Spencer Charnas și Jeremy Schwartz în anul 2000, în Boston. Primul album, intitulat „Last Chance to Make Amends‘’ a apărut în anul 2006, iar până în prezent trupa are la activ 6 albume, cel mai recent fiind „The Silver Scream 2: Welcome to Horrorwood”. Inspirat de filme horror, s-a bucurat de multe recenzii pozitive și a reușit să urce până pe locul 18 în topul US Billboard 200 și pe prima poziție în US Hard Rock Albums.

Bilete Five Finger Death Punch la Romexpo din București

Biletele pentru concertul Five Finger Death Punch de la Romexpo din Bucureşti, de pe 4 iulie 2024, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet sau online de pe iabilet.ro , la următoarele categorii de preț:

  • Premium – 799 lei
  • Categoria A – 449 de lei în presale și 500 de lei la intrare
  • Categoria B – 379 de lei în presale și 430 de lei la intrare
  • Categoria C – 299 lei în presale și 350 de lei la intrare
  • Categoria C – Under 21 – 239 lei
  • Pachet Family – de la 418 lei + taxe

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.

La minimum 4 bilete de același fel cumpărate ai un discount de 15%. La minimum 3 bilete de același fel cumpărate ai un discount de 10%.

Copiii sub 10 ani au intrarea liberă însoțiți de un adult posesor de bilet.

Concertul Five Finger Death Punch de la Romexpo, din București este organizat de BestMusic Live Concerts.