Vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 19:00,  José Carreras, Gheorghe Zamfir și Lara Fabian susțin împreună un concert pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București. Cei trei se vor afla în premieră mondială pe aceeași scenă, într-un concert dedicat aniversării de 80 de ani a „Regelui Naiului”, Gheorghe Zamfir.

În cadrul concertului aniversar vor răsuna acordurile unor hituri ce au marcat carierele celor trei artiști, precum „Volare”, „Je t’aime”, „Lonely Shepherd”, „Adagio”, „Moon River”, „Caruso”, „Amigos para siempre” și multe altele precum și arii din opere celebre interpretate de cei trei. Aceștia vor fi acompaniați de către Orchestra Simfonică București, sub bagheta alternativă a dirijorilor David Gimenez, Daniel Jinga și Giora Linenberg.

Alături de aceștia vor performa Laura Bretan, copilul minune care acum 7 ani uimea mapamondul cu performanța din finala „America’s Got Talent”, precum și excepționala soprană de nivel internațional, Alexandra Coman, soprana Rodica Anghelescu, tenorul Alin Stoica, baritonul Mihai Dogotari și naistele Daniela Ioana Ghiță și Cornelia Tihon.

Spectacolul va fi completat de momente de arhivă multimedia memorabile dedicate aniversării maestrului Zamfir, cât și de mesaje adresate acestuia de către mari personalități internaționale. Toate acestea vor fi puse în scenă de regizorul Claudiu Stan și de actorul Sorin Frâncu. Evenimentul va fi prezentat de inconfundabila Iuliana Tudor.

Cu o carieră ce a început în 1960, Gheorghe Zamfir a uimit o lume întreagă prin felul în care a reușit să pună în valoare naiul. De-a lungul carierei sale a compus peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic și a urcat pe scene importante din toată lumea. Gheorghe Zamfir este câștigătorul a 120 de discuri de aur și platină, are peste 190 de discuri înregistrate, și are peste 120 de milioane de albume vândute.

José Carreras este un tenor spaniol de origine catalană, unul dintre cei mai cunoscuți ai generației sale. Rezonanța lirică a vocii sale i-a permis să interpreteze 81 de roluri distincte de-a lungul carierei, printre care se numără Don Jose, Mario Cavaradossi, Rodolfo, Alfredo, Ducele de Mantua, Canio, Turiddu etc. O parte din recunoașterea sa internațională se datorează faptului că a făcut parte din trio-ul „The three tenors”, alături de tenorii Placido Domingo și Luciano Pavarotti, într-o serie de concerte foarte populare în perioada 1990-2003.

Lara Fabian este ​o cântăreață, cantautoare și actriță de origine belgiană. Cu peste 32 de milioane de înregistrări vândute în toată lumea, Lara Fabian a devenit cea mai bine vândută artistă de origine belgiană din toate timpurile.

Bilete concert José Carreras, Gheorghe Zamfir și Lara Fabian la București

Biletele pentru concertul José Carreras, Gheorghe Zamfir și Lara Fabian, ce va avea loc în data de 15 septembrie 2023, la București, pot fi achiziționate în rețeaua iaBilet și online pe www.iabilet.ro la următoarele categorii de preț:

  • VIP – 650 lei
  • Categoria 1 – 450 lei
  • Categoria 2 – 250 lei