Luni, 4 noiembrie 2024, de la ora 19:30 Plácido Domingo susține un concert la Sala Palatului din București. Acesta va avea mai mulți invitați, si anume Orchestra Simfonica Valahia, dirijată de Eugene Kohn, Placido Domingo Junior, tenorul Vlad Miriță și soprana Alexandra Coman.

José Plácido Domingo Embil s-a născut pe 21 ianuarie 1941 și este un cântăreț de operă, dirijor și administrator artistic spaniol. A înregistrat peste o sută de opere complete și este cunoscut pentru versatilitatea sa, cântând în italiană, franceză, germană, spaniolă, engleză și rusă în cele mai prestigioase opere din lume. Deși a fost inițial un tenor lirico-spinto, devenind renumit pentru rolurile Cavaradossi, Hoffmann, Don José și Canio, a trecut rapid la roluri mai dramatice, fiind cel mai aclamat Otello al generației sale.

Eugene Kohn și-a început cariera ca acompaniator de pian pentru staruri de operă precum Maria Callas și Luciano Pavarotti. A studiat cu dirijori celebri și a acumulat experiență în orchestre regionale înainte de a dirija la Metropolitan Opera din New York și alte mari opere din lume. A fost dirijor invitat principal la Opera din Bonn și Director Muzical la Puerto Rico Symphony.

Plácido Domingo Jr., născut în Mexic, și-a făcut debutul internațional ca cântăreț în 2010. Ca și compozitor, a scris piese pentru artiști de renume. Primul său album în limba spaniolă, „Latidos”, a fost lansat în 2017, urmat de versiunea în engleză „Heartbeat”, incluzând duete cu artiști precum José Feliciano și tatăl său, Plácido Domingo.

Vlad Miriță, născut în 1981 în Târgoviște, a demonstrat o înclinație excepțională către muzică încă din copilărie. A câștigat premiul I la Concursul Internațional „George Enescu” și premiul „Opera Debut” la Opera Națională Română din București. Repertoriul său vast include roluri diverse, precum, Rodolfo din „La Bohème”, Tamino din „Flautul fermecat” și Don José din „Carmen”. A evoluat pe scene prestigioase precum Opera Națională din Paris, Royal Opera House din Londra și Metropolitan Opera din New York.

Alexandra Coman s-a născut la București, a studiat la Universitatea de Muzică din Viena și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București. A urmat cursuri de măiestrie cu Luciano Pavarotti. A debutat cu rolul „Hanna” din opereta „Văduva veselă” și a interpretat rolul „Mimi” din „La boheme” în diverse opere internaționale.

Bilete Placido Domingo la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Placido Domingo din 4 noiembrie 2024 de la Sala Palatului din București pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet sau online de pe iaBilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • VIP – 714,63 lei
  • Categoria 1 – 611,06 lei
  • Categoria 2 – 507,49 lei
  • Categoria 3 – 403,92 lei
  • Categoria 4 – 300,35 lei
  • Categoria 5 – 196,78 lei
  • Meet & Greet (valabil doar cu bilet de acces) – 517,85 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Placido Domingo de la Sala Palatului din București este organizat de Kimaro Entertainment.