Duminică, 19 noiembrie 2023, de la ora 19:00, Trooper susține concertul „Simfonic 28”, la Sala Palatului din București, prin care trupa celebrează cei 28 de ani de activitate. Pe scenă, alături de ei, vor muzicienii din Orchestra Simfonică Valahia, condusă de dirijorul Virgil Pețanca, dar și mai mulți invitați speciali, ce urmează a fi comunicați în perioada următoare. Primul nume anunțat este Alin Stoica, unul dintre cei mai în vogă tenori români ai noii generații.

Trooper a aniversat 14 ani de la primul proiect simfonic, odată cu lansarea albumului „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei” (2009), însă a fost într-o formulă mult restrânsă față de pregătirile care se fac pentru seara de la Sala Palatului. Trupa lucrează de mai bine de zece luni la reorchestrarea a 15 dintre cele mai îndrăgite și complexe piese din discografia lor.

Înființată în 1995 la Târgoviște, Trooper este o formație de heavy metal cu influențe semnificative din muzica unor trupe precum Iron Maiden sau Judas Priest. Însuși numele de „Trooper” a fost preluat din titlul piesei „The Trooper” a formației britanice Iron Maiden.

De-a lungul carierei lor, cei de la Trooper au cântat în deschiderea mai multor trupe metal, printre care se numără Deep Purple, Manowar, Scorpions, Judas Priest, Whitesnake și, bineînțeles, Iron Maiden. De asemenea, au susținut mai multe turnee naționale și au organizat, începând cu 2014, festivalul „Stelele Rockului Românesc”, eveniment ce reunește pe aceeași scenă cele mai mari voci ale rockului românesc.

Până în prezent, Trooper a lansat 10 albume de studio: „Trooper I” (2002), „Desant” (2005), „Electric” (2006), „Rock’n’roll pozitiv” (2008), „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei” (2009), „Voodoo” (2011), „Atmosfera” (2013), „În ziua a opta” (2016), „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei” (2018) și „X” (2022). În peste 25 de ani de activitate, au marcat generații întregi de fani cu piese precum „Destin”, „Strigăt”, „Amintiri”, „Tari ca munții” sau „Trec anii”.

Despre concertul de la Sala Palatului, „Simfonic 28”, solistul Trooper, Alin “Coiotu’” Dincă, a declarat că:

„Este cel mai important concert Trooper pe care l-am pus în scenă în toți anii de carieră. De 13 ani încercăm să aducem în fața voastră proiectul Trooper Simfonic, iar acum așteptarea a luat final. O să fie o seară grandioasă pentru toți cei care vor participa la eveniment. Ne-am propus să îl filmăm și să îl înregistrăm, ca să ne asigurăm că acest moment extraordinar din istoria Trooper va rămâne mereu cu noi. Sper să ne fiți alături și de data asta – pentru cel mai ambițios proiect de până acum.”

Bilete Trooper – Simfonic 28 la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Trooper – Simfonic 28, de pe 19 noiembrie 2023, de la Sala Palatului din București pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Meet & Greet – 104,76 lei
  • VIP – 177,04 lei
  • Categoria 1 – 145,62 lei
  • Categoria 2 – 103,71 lei
  • Categoria 3 – 82,76 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Trooper de la Sala Palatului din București este organizat de Trooper.