UPDATE: Concertele pe care David Garrett trebuia să le susţină la Bucureşti pe 8 şi 9 iunie 2018 au fost reprogramate pentru 13 şi 14 septembrie 2018, din cauza unor probleme de sănătate ale artistului.

Violonistul David Garrett va susţine două concerte la Sala Palatului din Bucureşti, pe 8 şi 9 iunie 2018, după ce biletele pentru primul concert anunţat pentru 8 iunie 2018 se apropie de sold-out. Ambele concerte de la Bucureşti fac parte din turneul „Explosive Live”.

Cel mai rapid violonist al lumii, David Garrett, va susţine cel de-al doilea concert, sâmbătă, 9 iunie 2018, la Sala Palatului, iar biletele se pun în vânzare astăzi, 18 decembrie 2017, în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la preţuri între 140 lei şi 650 lei, în funcţie de categoria de loc.

Categorie Preţ
Categoria VIP 650 lei bilete
Categoria I 450 lei bilete
Categoria II 350 lei bilete
Categoria III 250 lei bilete
Categoria IV 190 lei bilete
Categoria V 140 lei bilete

David Garrett nu este la prima sa vizită în România, acesta a participat la Festivalul „George Enescu” în 2012, 2015 şi 2017, lăsând publicului o impresie de neuitat. De fiecare dată, biletele s-au epuizat imediat, iar în urma cererilor fanilor, Garrett a inclus România în lista ţărilor pe care le va vizita în cadrul turneului „Explosive Live” 2018.

David Garrett va veni la Bucureşti acompaniat de bandul lui format din muzicieni desăvârşiţi, printre care:

  • Franck van der Heijden, director muzical, dirijor şi chitară solo, producător care a lucrat cu artişti precum David Guetta, Andrea Bocelli, Withing Temptation, Black Eyed Peas şi chiar Michael Jackson;
  • John Haywood, clape/pian şi co-procucător. John este un producător britanic căutat în special pentru compoziţiile create pentru marile evenimente sportive pentru BBCITV şi ESPN;
  • Marcus Wolf, chitară ritmică şi vocalist. Marcus a studiat chitară clasică la Yale, fiind apreciat atât pentru interpretările sale rock cât şi cele clasice;
  • Jeff Allen, bass. După ce a studiat chitară bass la Julliard, Jeff a trecut la chitară bass şi lucrează cu artişti precum Rosanne Cash, Fice for Fighting şi Avril Lavigne;
  • Jeff Lipstein, tobe. Co-fondator la New Jersey Percussion Ensemble, Jeff lucrează ca producător pe Broadway şi dezvoltă turnee şi programe pentru numeroase show-uri.

David Garrett cântă pe o vioară „A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 şi este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records, pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde.

https://www.youtube.com/watch?v=S7Oe15pRuLM

„Violonistul Diavolului” estompează barierele dintre Mozart şi Metallica şi este lăudat pentru pionieratul trend-ului crossover precum şi pentru virtuozitatea interpretărilor sale. David Garrett este la fel de talentat, în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziţii clasice, alături de marii dirijori sau de orchestrele simfonice de renume mondial, şi cele mai mari hituri rock, pe stadioane.

Turneul „Explosive Live” a început în noiembrie 2016, iar succesul a bătut toate recordurile concertelor sale anterioare. Numai în primele trei săptămâni ale turneului, a vândut peste 200.000 de bilete, urmat de alte sute de mii de bilete vândute pentru concertele susţinute în prima parte a acestui an.

Interpretările electrizante ale unor hituri rock, precum „Purple Rain” şi „They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaţionale pop, ca „Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază, cum ar fi „Simfonia Nr. 5” (Ludwig van Beethoven) şi „Vara” (Antonio Vivaldi), precum şi ale celor mai apreciate compoziţii ale sale, ca „Furious” şi „Explosive”, sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente unice.