Cea de-a 10-a ediție a festivalului Electric Castle va avea loc în perioada 17-21 iulie 2024 la domeniul Castelului Bánffy din Bonțida. Peste 15.000 de abonamente au fost deja achiziționate pentru Electric Castle 2024, încă de la finalul ediției din această vară.

Ediția 9 a marcat un record de audiență în istoria festivalului, anul acesta fiind prezenți peste 232.000 de participanți. Pentru ediția din 2024, organizatorii sunt deja prezenți pe domeniul Bánffy și pregătesc terenul pentru sutele de mii de participanți așteptați.

Până la anunțarea primilor artiști ai ediției cu numărul 10, Electric Castle a fost nominalizat pentru al 8-lea an consecutiv la European Festival Awards la categoria Best Major Festival, după ce, în 2019, a primit titlul Best Medium-Sized Festival.

Electric Castle continuă demersul început primăvara trecută, de a transforma campingul într-un spațiu cât mai relaxant pentru public pe perioada festivalului, dar și implementarea unui parc pentru comunitatea din Bonțida, prin plantarea a 10.000 de copaci pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Recent, festivalul s-a alăturat inițiativei Green Deal Circular Festivals (GDCF) care își propune adoptarea unor strategii eficiente de sustenabilitate pentru evenimentele din Europa.

Abonamentele pentru ediția 2024 sunt disponibile pe www.electriccastle.ro, la prețuri începând de la 89 Euro, în promoție Early Bird, până pe 14 noiembrie. Cei care doresc, pot de pe acum să-și rezerve un loc în campingul festivalului prin achiziția unui bilet de acces, urmând, ulterior, să opteze pentru una dintre variantele de cazare.