Festivalul Peninsula, care s-a desfăşurat începând cu 2003 la Târgu-Mureş, a fost mutat la Cluj-Napoca. Peninsula 2013 va avea loc între 18 şi 21 iulie, iar pentru acest an locul de desfăşurare al festivalului va fi Valea Gârbăului, urmând ca locaţiile pentru anii următori să fie stabilite ulterior.

Află cum a fost la ediţia de anul trecut a festivalului Peninsula!

Festivalul va fi realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, iar mutarea sa are la bază dorinţa organizatorilor de a creşte evenimentul şi al transforma într-unul dintre cele mai importante de gen din Europa de Est, mai ales că oraşul Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate pe 30 ianuarie că: „Motivul pentru care am luat această decizie grea, şi anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului şi am găsit în autorităţile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziţie o locaţie perfectă pentru a dezvola Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est.

Peninsula 2012 - Manases Sándor

Foto: Manases Sándor / www.peninsula.ro

Primarul Emil Boc a subliniat suportul pe care municipalitatea îl va acorda festivalului, declarând că „Primăria Cluj-Napoca va sprijini desfăşurarea festivalului asigurând o locaţie de 10 hectare la Valea Gârbăului, apă, curent, iluminat public, drumuri corespunzătoare, transport în comun, mediatizare, astfel încât peninsularii să se bucure de acest eveniment alături de comunitatea clujeană!

Peninsula 2013, un nou început cu artişti de marcă

Pentru cea de-a 11-a ediţie a festivalului se vor păstra cele patru scene principale care au existat în anii anteriori, dar şi programul non-muzical. În cele patru zile de festival, organizatorii doresc să aducă artişti de renume, dar şi o ofertă culturală vastă. În următoarele săptămâni şi luni organizatorii vor începe să anunţe numele artiştilor care vor fi prezenţi la acest festival, iar pentru acest lucru au anunţat că au creat o strategie.

De-a lungul celor zece ediţii desfăşurate până acum la Târgu Mureş, Festivalul Peninsula a strâns sute de mii de petrecăreţi pe malul Mureşului. Pe scena celui mai mare festival din România au urcat de-a lungul timpului artişti ca Korn, The ProdigyNine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, Tiesto, Above and Beyond şi nu numai.

Bilete şi abonamente Peninsula 2013

Biletele pentru ediţia din 2013 a Festivalului Peninsula de la Cluj-Napoca sunt disponibile prin intermediul reţelei Eventim şi online pe www.eventim.ro, dar şi al organizaţiilor de tineret.

UPDATE: Începând cu 18 martie 2013 sunt disponibile spre vânzare şi biletele de o zi pentru festival.

Abonamente

Categorie Până pe 14.06 Până pe 17.07 La intrare
Abonament fără camping 150 lei 180 lei 210 lei cumpără
Abonament cu camping 180 lei 210 lei 240 lei cumpără

Bilete pentru o zi

Perioadă Preţ
Până pe 14 iunie 2013 50 lei cumpără bilete
14 iunie – 17 iulie 2013 70 lei cumpără bilete
La intrare 90 lei

Festivalului Delahoya se alătură familiei Peninsula

Tot în cadrul conferinţei de presă a fost anunţată colaborarea dintre echipa Peninsula şi cea a Festivalului Delahoya. Astfel, festivalul de muzică electronică va avea loc în aceeaşi locaţie, Valea Gârbăului, pe 14 şi 15 iunie şi se va bucura de sprijinul Primărie Cluj-Napoca.

Horaţiu Dumitraş, directorul Festivalului Delahoya a afirmat că: „Festivalul Delahoya a ajuns la o nouă etapă a dezvoltării sale. Coorganizarea, alături de echipa de la Peninsula a următoarelor ediţii Delahoya, ajută festivalul să se dezvolte pe toate planurile. Ţinta noastră comună este de a aduce evenimentul la nivelul marilor festivaluri de muzica electronică din lume. O altă veste bună care o putem da fanilor Delahoya este că festivalul revine în mijlocul naturii cu forţe proaspete, cu multe surprize plăcute şi artişti de mare calibru internaţional. Putem spune că Delahoya renaşte prin simbioza dintre muzică şi natură, cea care, de altfel, l-a şi creat.