B’ESTFEST a lansat o platformă de susţine a tinerelor talente muzicale din România prin intermediul Asociaţiei Culturale B’ESTFEST. Noul proiect este dedicat tinerilor cu potenţial artistic, artiştilor aflaţi la început de drum, dar şi iubitorilor de muzică în general. Iniţiativa s-a regăsit în trecut şi în structura festivalului, sub forma scenei „Future Heroes”.

Povestea B’ESTFEST a început în 2007, cei opt ani de existenţă reprezentând un capitol încă neîncheiat din istoria muzicală a României. A doborat recorduri, a impus noi standarde, a schimbat percepţii, dar mai presus de toate, a susţinut întotdeauna muzica live.

„Întreaga mea viaţă am fost inspirat de muzică şi de talentul artiştilor care-şi pun sufletul în tot ceea ce fac. De aceea am fost un răsfăţat al destinului pentru faptul că, de-a lungul timpului, întreaga mea activiate profesională a gravitat în jurul muzicii. Iar ceea ce îmi doresc să realizez acum prin intermediul acestui proiect este să ofer comunităţii de artişti, iubitori ai muzicii, măcar o mică parte din tot ceea ce mi-au oferit mie în cei treizeci şi un pic de ani de carieră” spune Guido Janssens, membru al echipei de organizare a festivalului B’ESTFEST şi iniţiatorul proiectului Asociaţia B’ESTFEST.

Scopul asociaţiei este acela de a oferi muzicii româneşti o altă şansă, o altă posibilitate de afirmare şi dincolo de hotarele României.

Industria muzicală pentru începători în 4 programe

Astfel, cu ajutorul unei echipe de organizatori profesionişti, pasionaţii de muzică ori domenii aferente vor avea la dispoziţie 4 programe diferite de care se pot ajuta.

  1. „Your best alternative” constă într-un program ce se va desfăşura în doua etape, prima etapă constând în lansarea a 4 materiale discografice. Primele trupe ce vor beneficia de ajutorul acestui program al Asociaţiei B’ESTFEST sunt Electric Fence, Grimus şi Les Elephants Bizzares, urmând ca materialul cu numărul 4 să reunească cele mai cunoscute nume ale curentului indie şi alternative din România. A doua etapă va fi adresată tuturor artiştilor români la început de drum, dar care nu dispun de fonduri suficiente pentru lansarea unui album.
  2. Programul „Growing an artist” îşi propune să acopere toate ariile în care tinerii artişti pot întâmpina probleme: pregătire muzicală, cursuri, repetiţii, instrumente etc. Timp de 3 luni, Asociaţia B’ESTFEST va sprijini 3 trupe prin înregistrări de piese demo, filmare de videoclip, workshop-uri pe diverse teme precum „Concerte şi Impresariat Artistic” ori publishing, drepturi de autor, chiar şi concerte în cluburile partenere.
  3. Probleme privind legislaţia şi terminologiile specifice au dat naştere unui program de seminarii, conturate sub următoarele teme:
    • Publishing şi drepturi de autor – workshop de 2-4 ore
    • Concerte şi impresariat artistic – workshop de 2-4 ore
    • Music business – workshop 4 ore
    • Comunicare şi PR în live entertainment – workshop 4 ore
  4. Pentru tinerii dornici să cunoască ce se întâmplă în spatele scenelor mari, Asociaţia B’ESTFEST propune diverse programe de voluntariat, cu ajutorul căruia acest imens mecanism de organizare nu va mai avea mistere.

Activităţile de pe agenda Asociaţiei B’ESTFEST încep chiar din această primăvară, aşa că tinerii muzicieni nu au prea mult de aşteptat. Datele pentru seminarii şi programe nu au fost încă stabilite, însă cât de curând adresa www.asociatiabestfest.ro va răspunde şi acestor întrebări.

Cei care vor să se alăture acestor demersuri de sprijin al tinerilor muzicieni o pot face devenind membri activi sau susţinători ai Asociaţiei B’ESTFEST, prin donaţii sau prin direcţionarea impozitului pe venit pentru persoanele fizice sau a impozitului pe profit pentru persoanele juridice. Mai multe detalii pe site-ul asociaţiei!

Citeşte despre: , ,