Home » Comunicate » Mad about Hooverphonic!
Events prezinta Hooverphonic live, pe 10 iunie, la Fratelli Studios! Trioul belgian revine in Romania in aceasta vara, in formula Alex Callier, Raymond Geerts si Noémie Wolfs, in cadrul turneului de promovare pentru ultimul lor album, „The Night Before”.
Muzica Hooverphonic refuza oricare incadrare. Trupa si-a extins repede stilul spre punctul in care nu mai poate fi inclusa in nici un gen muzical. De la trip-hop-ul de pe albumul lor de debut, „New Stereophonic Sound Spectacular” (1996) la fusion-ul electro de pe „Blue Wonder Power Milk” (1998), sau la aranjamentele acustice de pe „The Magnificent Tree” (2000), sound-ul trupei este intr-o continua evolutie. Hituri precum Eden, Mad About You, 2 Wicky, Vinegar and Salt sau coverul dupa Skake The Disease al celor de la Depeche Mode au rulat intens la posturile de radio si televiziunile muzicale romanesti. Melanjul aranjamentelor la chitara cu elemente new-wave si synth-pop restructurate cu ajutorul calculatorului au drept rezultat single-uri de o frumusete seducatoare, ce genereaza dependenta.
Single-ul „The Night Before”, lansat la sfarsitul anului trecut, in octombrie, a constituit primul pas al trupei alaturi de solista actuala, Noémie Wolfs. Albumul cu acelasi nume a fost lansat in noiembrie, si a castigat discul de platina in Belgia, tara natala a trupei, la scurt timp dupa lansare.
Hooverphonic are la activ sapte albume de studio – „A New Stereophonic Sound Spectacular” (1996), „Blue Wonder Power Milk” (1998), „The Magnificent Tree” (2000), „Hooverphonic presents Jackie Cane”(2002), „No More Sweet Music” (2005), „The President of the LSD Golf Club” (2007), „The Night Before” (2010) si unul live, „Sit Down and Listen to Hooverphonic (2003)”, precum si o compilatie de single-uri „Singles ’96 – ’06” (2006). Muzica lor a stat mereu aproape de ecranul cinematografic. „2 Wicky” a aparut in numeroase filme ( „I Know What You Did Last Summer”, „Permanent Midnight”, „Stealing Beauty”). Piesa a fost de asemenea folosita pentru coloana sonora a serialului „Entourage”. „Eden” a figurat pe soundtrack-ul continuarii „I Still Know What You Did Last Summer” si al serialului „La Femme Nikita”.
Biletele, la pretul de 110 lei (in ring) sau 180 lei (pe podium, cu loc la masa) pot fi achizitionate in reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Carturesti si Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Tichetele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Events din Bd. Lascar Catargiu nr. 15 A sau la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Sapte Seri. Parteneri: Media Image, Comunicatedepresa.ro, ROI Media, Green Pixel, Rol.ro.
Biografie
Trupa a luat nastere in 1995 sub titulatura de „Hoover”, schimbata ulterior in Hooverphonic, dupa ce au descoperit ca existau trupe ce foloseau aceeasi denumire. Membrii originali erau Liesje Sadonius (voce), Frank Duchene (clape), Alex Callier (bas) si Raymond Geerts (chitara). Trip-hopul lor ambiental a castigat recunoasterea internationala dupa ce piesa “2 Wicky” a aparut pe coloana sonora a peliculei “Stealing Beauty”, de Bernardo Bertolluci, cu Liv Tyler si Jeremy Irons in rolurile principale. Liesje Sadonius paraseste trupa la scurt timp dupa lansarea primului disc al trupei, „A New Stereophonic Sound Spectacular”. O inlocuieste pentru putin timp Kyoko Baertsoen, care insoteste trupa in turneul european din 1997 (in care Hooverphonic canta alaturi de Massive Attack, Morcheeba sau Apollo 440). La inceputul lui 1998, Geike Arnaert se alatura trupei si devine noua voce Hooverphonic. Alunecand cu subtilitate de la peisajul glaciar de pe „Blue Wonder Power Milk” (1998) catre o atmosfera mai sumbra pe “Magnificent Tree” (2000), vocea ei nepamanteana incepe sa reprezinte semnatura distinctiva a trupei, alaturi de fluiditatea sonora imaginata de compozitorul si programatorul Alex Callier.
In 2000, Hooverphonic compun cantecul oficial al Campionatului European de Fotbal. Rezultatul – o piesa de 12 minute intitulata „Visions” – e un hit instant, iar recitalul lor din cadrul galei de deschidere a campionatului este scultat de peste 1 miliard de oameni. In 2001, devin prima trupa belgiana „cap de afis” pentru unul dintre celei mai faimoase festivaluri de muzica din Europa, „Rock Werchter”. In 2006, Hooverphonic parasesc casa de discuri Sony/BMG, motivand lipsa de suport din partea acestora pentru discul lor lansat in decembrie 2005 – „No More Sweet Music”.
In 2006, trupa isi sarbatoreste cea de-a zecea aniversare un album „best of”, intitulat Singles „96-06”. Vanzarile discului depasesc un milion de unitati. La un an dupa lansarea celui de-al saptelea album, „The President of the LSD Golf Club” (2007), cel mai experimental disc al trupei pana in prezent, solista Geike Arnaert decide sa plece si sa se concentreze pe o cariera solo. Ultimul concert alaturi de Geike are loc la finalul anului 2008, in Rusia. Alex Callier si Raymond Geerts, motoarele trupei, pornesc in cautarea unei noi voci. Peste 1000 de candidati din toate partile lumii (America, Belgia, Marea Britanie, Israel, Kenya, Polonia, Rusia) isi incearca norocul. Dupa o pauza de doi ani, in octombrie 2010, Hooverphonic isi posteaza noul single, „The night before” pe site-ul oficial al trupei. Videoclipul prezinta 14 posibile soliste, dintre care Noémie Wolfs se dovedeste, in final, a fi succesoarea reala a lui Geike. Raymond Geerts spune “Sunt putine formatiile care si-au schimbat de succes solistul….de fapt, exista doar una, AC/DC”. Noémie Wolfs vine sa demonstreze ca ea este exceptia de la regula.
Foto: www.hooverphonic.com
Opinia cititorilor noştri este importantă pentru noi, iConcert.ro încurajând publicarea comentariilor voastre. Pe site urmează să îşi găsească locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate într-un limbaj civilizat, fără atacuri la persoane / instituţii. Ne rezervăm dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum şi de a restricţiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.