Trupa Nightwish revine în concert în România, pe 17 august 2018, pe Platforma 12 de la Romexpo din Bucureşti, în cadrul turneului „Decades”, prin care formaţia sărbătoreşte 20 de ani de activitate. Biletele se pun în vânzare începând cu 30 martie şi pot fi achiziţionate la un preţ special până pe 15 mai.

Formată în anul 1996, trupa finlandeză de rock simfonic i-a avut ca membri fondatori pe Tuomas Holopainen, chitaristul Emppu Vuorinen şi fosta vocalistă Tarja Turunen. Trupa s-a bucurat de success în ţara natală încă de la albumul de debut, „Angels Fall First” (1997). Aprecierea mondială a venit după lansarea albumelor „Oceanborn” (1998), „Wishmaster” (2000) şi „Century Child” (2002).

Deşi apreciată enorm de fanii trupei, solista Tarja Turunen a anunţat în anul 2005 că părăseşte formația, iar ultimul ei concert a fost imortalizat sub forma albumului live şi DVD-ului „End of an Era”.

https://www.youtube.com/watch?v=nIsbXJ81SK0

În 2007, formaţiei i s-a alăturat vocalista Anette Olzon, alături de care Nightwish a lansat albumul „Dark Passion Play”, cu single-ul „Amaranth”. Formula s-a schimbat încă o dată în 2012, când Nightwish a anunţat despărţirea de Olzon şi înlocuirea ei cu Floor Jansen, vocalistă care face parte din formaţie şi în prezent.

Trupa Nightwish este cea mai bine vândută entitate muzicală din Finlanda, cu vânzări globale ce depăşesc 9 milioane de albume, pentru care a primit peste 60 de premii de aur şi platină. Un mare merit al formaţiei este acela de a face popular la nivel global symphonic metalul, dar şi aşa numitele female fronted metal bands.

În prezent, trupa se află în turneul global „Decade: World Tour”, prin care formaţia va dezvălui publicului materiale rare Nightwish.

Bilete Nightwish la Romexpo din Bucureşti

Biletele pentru concertul Nightwish ce va avea loc pe 17 august 2018, la Romexpo din Bucureşti, pot fi achiziţionate începând cu 30 martie 2018 din reţeaua iaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor faţă de scenă.

Până pe 15 mai 2018, biletele pot fi achiziţionate la preţul special Early Bird.

Categorie Preț Early Bird Preț Pre-sale Preț la intrare
Categoria A 285 lei 300 lei 320 lei bilete
Categoria B 225 lei 245 lei 255 lei bilete
Categoria C 169 lei 189 lei 199 lei bilete
Categoria D 139 lei 149 lei 159 lei bilete

Categoria A: tribuna VIP, doar 1000 bilete
Categoria B: fără loc, în faţa scenei, doar 1000 bilete
Categoria C: în spatele categoriei B, fără loc
Categoria D: în spatele categoriei B, fără loc

Copiii cu vârsta sub 7 ani au acces gratuit doar în categoriile B, C şi D şi trebuie să fie însoţiţi de un adult posesor de bilet valid. Accesul persoanelor sub 14 ani este permis doar însoţiţe de un adult.

Harta categoriilor de loc la concertul Nightwish de la Bucureşti

Locurile pe scaune în categoria A se ocupa în ordinea sosirii, acestea neavând numere alocate.

Concertul trupei Nightwish de la Romexpo din Bucureşti este un eveniment METALHEAD.