Până duminică, 5 septembrie 2010, la 1500m altitudine în inima Parcului Natural Bucegi, pe platoul Padina, începe PadinaFest.

Organizatorii promit 5 zile de muzică bună şi senzaţii tari. În fiecare seară de la ora 18:00 participanţii se vor putea bucura de concerte de rock şi folk. Camera 101, Pretoria, Micul Paris, Titus Constantin, Emeric Imre,Eugen Avram, Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizarres, Kumm, Suie Paparude, Monarchy, Tapinarii şi OCS vor concert pe scena festivalului de miercuri până sâmbătă.

Însă Padina Fest înseamnă mult mai mult decât muzică. Înseamnă 5 zile de distracţie, filme bune şi aventură. Scopul festivalului este promovarea uneia dintre cele mai frumoase zone din Parcul Natural Bucegi: Platoul Padina.

Cum se ajunge la PadinaFest

Pentru a ajunge la Padina există două variante: fie urmând traseele turistice, fie cu maşina.

Trasee turistice

Cu telecabina pe traseele:
Buşteni – Babele (21 lei adulţi, 11 lei copii), Babele – Peştera (14 lei adulţi), apoi pe jos până la Padina
Sinaia – Cota 2000 (27 lei adulţi, 15 lei copii), apoi pe jos până la Padina

Fără telecabină pe traseele:
Buşteni – Babele – Peştera – Padina
Sinaia – Cota 2000 – Padina

Cu bicicleta pe traseele:
Sinaia / Târgovişte – Moroieni (sat Glod) – Sanatoriu spre hotel Peştra – Padina
Sinaia / Târgovişte – cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Padina
Buşteni – Babele – Peştera – Padina
Sinaia – Cota 2000 – Padina

Rute cu maşina:
Asfalt: Sinaia / Târgovişte – Moroieni (sat Glod) – Sanatoriu spre hotel Peştra – Padina
OffRoad: Sinaia – drepta după borna Km 103 (Târgovişte 57Km Moroieni 18Km) spre cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Padina
Târgovişte – se trece de comuna Moroeni, la 300m după complexul turistic Cota 1000 stânga spre cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Padina

Cazarea la Padina se poate face fie la una dintre unitaţile de cazare din apropiere: Cabana Zanoaga, Cabana Bolboci, Vila Coteanu sau Hotel Peştera. Fie la cort în campingul special amenajat de organizatori.

Odată cazaţi aventura poate începe, organizatorii pregătind o mulţime de surprize amatorilor de senzaţii tari. De la căţărare la rapel şi tiroliană, toate aceste activităţi se pot realize în perimetrul festivalului. Iar preţurile nu sunt mari: căţărarea este 12 lei, rapelul între 4 şi 8 lei în timp ce o coborâre cu tiroliana este doar 4 lei. Toate activităţile sunt supravegheate de salvamontişti.

Dacă nu te încumenţi la sporturile enumerate mai sus, dar iubeşti muntele eşti la locul potrivit. Sunt o mulţime de trasee pe care le poţi face. De la Padina se poate ajunge la Turnul Seciului în 45 de minute, la Babele (2206 m) într-o oră şi jumătate sau la Şaua Strunga (1904 m) în două ore.

Iar dacă pentru unii aventuri de mai sus nu sunt suficiente, organizatorii le-au pregatit şi alte activităţi. Un antrenor profesional va face încălzirea în fiecare dimineaţă, iar Asociaţia Oina va pune la dispoziţie doritorilor echipamentul necesar pentru a juca sportul nostru naţional. Şi dacă vor sa aibă o vedere panoramică asupra zonei, o pot survola cu elicopterul sau cu balonul.

Cinefilii se vor putea bucura la PadinaFest de o selecţie extraordinară de filme aduse de echipa TIFF.

Miercuri, 1 septembrie:
Caravana Cinematografică: România, 2009, regia: Titus Muntean

Joi, 2 septembrie:
Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul/ Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului: Germania, 2005, regia: Fatih Akin

Vineri, 3 septembrie:
Nunţi, Muzici şi Casete video (România, 2008, regia: Tudor Giurgiu) + Australia (România, 2009, regia: Claudiu Mitcu)
Narco: The Secret Adventures of Gustave Klopp/ Narco:Aventurile secrete ale lui Gustave Klopp: Franţa, 2004, regia: Tristan Aurouet

Sâmbătă, 4 septembrie:
Călătoria lui Gruber: România, 2009, regia: Radu Gabrea
Paris je t’aime/ Orasul iubirii: Franta – Elvetia, 2006; proiect regizoral colectiv

Duminică, 5 septembrie:
Websitestory: România, 2010, regia: Dan Chişu

Intrarea la PadinaFest este liberă.

Foto: www.alpinet.org