E pentru a treia oară când merg la un show Cadenza Vagabundos şi de fiecare dată îmi pun aceeaşi întrebare: cum reuşeşte acest concept să atragă un public atât de numerous de fiecare dată? Spun asta fiindcă genul lui Luciano nu este tocmai uşor de digerat şi nici nu este genul de muzică pe care ţi-o doreşti s-o asculţi într-o zi de weekend.

Show-ul din 16 noiembrie 2013 a dat senzaţia unei mari petreceri, dat fiind că Sala Polivalentă din Bucureşti a fost plină, inclusiv în zona de tribune. Poate că noi, iubitorii de muzică electronică, aveam nevoie de încă un party mare înainte de sfârşitul anului şi l-am primit, însă nu la nivelul la care ne aşteptam.

Sala Polivalentă a fost plină - Foto: Andra Zaharia
Sala Polivalentă a fost plină – Foto: Andra Zaharia

Luciano a creat conceptul de Cadenza Vagabundos în 2009 ca o extensie a label-ului său, Cadenza, al cărui focus este creativitatea muzicală ce include un tip de spiritualitate aparte, cu originea în Ibiza. Nu putem nega rolul pe care Luciano l-a jucat şi continuă să-l joace pe scena muzicii electronice din Europa, însă mă întreb dacă nu cumva această înclinaţie către creativitate a fost înlocuită de exploatarea conceptului în scopuri comerciale.

Aflat în al patrulea sezon de turnee şi show-uri cu ai săi „Vagabundos”: Luciano, Cesar Merveille, Mirko Loko şi Marlowe au avut aseară seturi cu prea puţine momente remarcabile. Uniformitatea şi agresivitatea seturilor au fost remarcate uşor de toţi cei veniţi la show pentru muzică, însă iată că tocmai acest concept de marketing bine promovat atrage un public care vine pentru alte motive decât să asculte un DJ făcând ce ştie mai bine.

Cadenza Vagabundos, ultimul mare party electronic al anului – Foto: Andra Zaharia
Cadenza Vagabundos, ultimul mare party electronic al anului – Foto: Andra Zaharia

Am reuşit să surprind doar câteva piese din seturile formate din tranziţii şi interludii prea lungi: Losoul – „Open Door”, o piesă din 1996 (!), FatBoy Slim – „First down”, Zander VT – „Trying some more”, Dj Noban – „Tribal 9”, Mike Jaguar & Ninrod – „Dance or Fly”, Terra Deva – „Fresh Start”, Willie Graff & Tuccillo – „To The Music”.

Rezumatul show-ului de aseară ar fi „puţină muzică, multă gălăgie”, aşa cum a scris un tip din public pe pagina evenimentului. Luciano continuă să fie totuşi un icon, mai ales pentru cei care abia acum se apropie de muzica electronică, fiindcă emană această aură de rockstar şi bad-boy al scenei de EDM. Sunt sigură că şi următorul show va fi sold out, însă sper că atunci vom avea parte de ceva mai multă creativitate muzicală.