Vineri, 25 Iunie 2010, peste 3500 de spectatori au asistat timp de peste două ore la cel de-al treilea concert al trupei Gotan Project la Bucureşti.

La 20:15 luminile s-au stins în Sala Palatului din Bucureşti, iar scena a fost umplută de o lumină roşie. Instant cei 3500 de spectatori au început să aplaude, iar cei şapte fantastici ai electro-tangoului au urcat pe scenă. Purtând costume sobre, monocrome, şi-au început recitalul cu piesa „Cuesta Abajo„. Combinaţia între ritmurile senzuale ale tangoului argentinian şi rigurozitatea celor electro au cucerit imediat publicul iubitor de muzică aleasă.

A urmat o călătorie în timp şi spaţiu. Acordurile de tangou argentinian şi electro combinate cu proiecţiile spectaculoase şi luminile care au invadat scena i-au intors în timp pe toţi cei prezenţi. Cu toţii păreau să asiste la un spectacol plin de pasiune într-o cafenea argentiniană de la începutul secolului 20. Uşor, uşor ritmurile au devenit mai alerte şi spectatorii au ajuns pe străzile aglomerate ale Parisului la bordul unui taxi. Pentru ca mai apoi sa revina la Bucureşti dupa o călătorie pe autostrada Panamericana.

La a cincea piesă, „Rayuela„, câţiva dintre spectatori nu au mai rezistat tentaţiei şi s-au ridicat să danseze. Spectacolul nu a fost doar pe scenă ci şi printre rânduri unde spectatorii s-au întrecut în paşi de tangou pe piese ca „Mi Confesion„, „Toda mi vida„, „De hombre a hombre” sau „Tu misterio„. Cei trei membrii ai trupei au mulţumit publicului pentru aplauze în franceză, spaniolă, engleză şi i-au făcut să zâmbească atunci când le-au mulţumit într-o română scâlcită.

Despre spectacolul de la Bucureşti nu se poate spune că a avut un punct culminant, pentru că întreaga seară a fost o îmbinare de momente speciale. Însă cele patru piese care i-au lăsat pe spectatori fără răsuflare au fost „La gloria„, „Diferente„, „La musica de siempre” şi „El mensajero„. Efectele vizuale superbe, infuzia de culori care a invadat scena, ritmurile pasionale de tangou şi vocea excepţională a Claudiei Pannone au cucerit definitiv inimile tuturor celor prezenţi.

Gotan Project a încheiat seara nu cu unul ci cu două bisuri. La primul bis au cântat „Mil Millones / Queremos Paz„, „Desilusión„, „Peligro” şi „Santa María (del Buen Ayre)” în aplauzele spectatorilor. Încurajaţi de solista trupei („If you wanna stand up and dance feel free”), cei din public au continuat să danseze printre rânduri. Pentru că nimeni nu îşi dorea ca seara să se termine, la insistenţele celor prezenţi, membrii trupei au mai cântat o piesă. Au ales o piesă aparte: „Inmigrante”. Chiar şi după ce au părasit scena, publicul a continuat să aplaude.

Un spectacol special în care Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff şi Christoph H. Müller au reuşit să îmbine noul cu vechiul, ritmurile alerte de electro şi acordurile pasionale şi senzuale de tangou. Un spectacol curat şi perfect executat, fără să fie însă rigid. Un spectacol uimitor prin simplitate şi farmec.

Gotan Project sunt: Philippe Cohen Solal (chitară electrică, bass, clape), Eduardo Makaroff (chitară acustică şi chitară electrică) şi Christoph H. Müller (bass, clape). Alături de ei s-au aflat pe scenă Lalo Zanelli, la pian, Facundo Torres la bandoneon, Ananta Roosens la vioara şi solista Claudia Pannone.

Setlist-ul concertului de la Bucureşti:

1. Cuesta Abajo
2. Epoca
3. Divan
4. Tango Square
5. Rayuela
6. Una musica brutal
7. Erase una Vez
8. Tu misterio
9. De Hombre a Hombre
10. Mi Confesion
11. La Gloria
12. Diferente
13. La musica de siempre
14. El mensajero
15. Panamericana-Triptico
16. Mill millones-Queremos Paz
17. Desilusion
18. Peligro
19. Santa Maria
20. Inmigrante

Iată şi un filmuleţ de la concertul din Bucureşti:

Poze de la concert:

Foto: Maria Diana

Vezi mai multe poze de la concertul Gotan Project!

Citeşte despre: , ,