Home » Recenzii » RECENZIE: Paul Anka pentru prima dată în România
Marţi, 2 Iunie 2010, Paul Anka a concertat la Sala Palatului alături de cei 13 instrumentişti ce îl însoţesc în cadrul acestui turneu. După zeci de ani de aşteptare, fanii lui Paul Anka s-au putut bucura pentru prima dată de un concert live al artistului la Bucureşti.
Iar aşteptarea le-a fost răsplătită cu un concert extraordinar, pe care doar un artist de talia lui Paul Anka îl poate oferi. Încă de la începutul concertului, Paul Anka a surprins publicul. Când toată lumea aştepta ca artistul să se alăture trupei de pe scenă, el a apărut din mijlocul sălii interpretând „Diana„. Comunicativ şi zâmbitor, Paul Anka a cerut ajutorul câtorva spectatori la refrenul piesei. Printre cei aleşi la întâmplare să cânte refrenul a fost şi Horia Brenciu a cărui voce l-a uimit pe Paul Anka.
Timp de aproape două ore Paul Anka a jonglat cu acorduri când vesele când triste. Pentru concertul de la Bucureşti artistul a pregătit 22 de piese, însă a cântat mult mai multe. Surpins de reacţia extrem de caldă a publicului, Paul Anka a improvizat pe tot parcursul spectacolului versuri pe linia melodică interpretată de orchestră pentru a le transmite anumitor persoane din public mesaje.
Publicul alcătuit în mare parte din persoane trecute de prima tinereţe s-a simţit extrem de apropiat de artist, părând mai degrabă o cântare între prieteni. La un moment dat publicul i-a cerut artistului anumite piese, iar el a fost mai mult decât încântat să cânte piese precum „Ogni Volte„, pe care nu o cântase de mult timp. Piese precum: „You are my destiny„, „Put your head on my shoulder” şi „Puppy Love” au fost cântate de către toţi cei prezenţi. Dar artistul nu a cântat doar piese lente ci şi piese ca „”Jump” şi „Tears in Heaven” de pe albumul „Rock Swings„, album ce conţine cover-uri ale unor piese rock celebre.
Concertul a avut o mulţime de momente speciale dedicate artiştilor extraordinari pentru care Paul Anka a compus de-a lungul timpului. Artişti precum Michael Jackson, Sammy Davis Jr şi Frank Sinatra au cântat „în duet” alături de Paul Anka prin intermediul înregistrărilor. Fiecare piesă a fost răsplătită de către public cu ropote îndelungi de aplauze, iar la piese precum „Eso beso” şi „She’s a lady” publicul a dansat alături de Paul Anka.
Piesa de final, „My way” a ridicat tot publicul în picioare, aceştia nu s-au mulţumit doar cu atât şi după aplauze îndelungi artistul a revenit pe scenă pentru a interpreta „New York, New York„, „Johnny B Good” şi „Proud Mary„. Piese pe care spectatorii le-au dansat şi cântat alături de el, refuzând să se aşeze pe scaune. Paul Anka s-a despărţit cu greu de cei prezenţi la Sala Palatului, dar nu înainte de a cânta şi piesa „Destiny walk out” şi a le promite că va reveni în ţara noastră.
Un spectacol extraordinar, al unui artist care în peste 50 de ani de carieră a compus aproximativ 900 de piese. Paul Anka a uimit prin spontaneitate şi comunicativitate şi mai presus de orice a cucerit definitiv inimile celor prezenţi prin simplitate şi talent.
Setlistul concertului de la Bucureşti: „Diana”, „You are my destiny”, „My Hometown”, „Adam&Eve”, „Times of your life”, „Jump”, „Tears in Heaven”, „Tonight my love tonight”, „This is it”, „Put your head on my shoulder”,”Puppy love”, „Lonely boy”, „Eso beso”, „She’s a lady”, „Do I love you”, „Ogni Volta”, „Crazy love”, „Doesn’t matter anymore”, „Lonesome me”, „Bye Bye love”, „I’m not anyone”, „My Way”, „New York, New York”, „Proud Mary”,”Johnny B Good”, „House is rocking”, „Diana”, „Destiny walk out”
Galeria foto a evenimentului:
Vezi mai multe poze de la concertul Paul Anka!
Vezi video de la concertul Paul Anka la Bucuresti!
Opinia cititorilor noştri este importantă pentru noi, iConcert.ro încurajând publicarea comentariilor voastre. Pe site urmează să îşi găsească locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate într-un limbaj civilizat, fără atacuri la persoane / instituţii. Ne rezervăm dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum şi de a restricţiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.