După atâţia ani de activitate, Street Delivery a ajuns să fie unul dintre cele mai cunoscute evenimente de responsabilizare socială, atât din Bucureşti, cât şi la nivel naţional. Organizatorii şi-au spus încă de la început intenţiile pentru evenimentul ce a avut loc între 14 şi 16 iunie 2013: „timp de trei zile pe an, închidem strada Arthur Verona pentru maşini şi o deschidem pentru oameni„.

Încă din 2006, Street Delivery a fost folosit ca şi rampă de lansare pentru arhitecţi, muzicieni şi artişti de toate felurile, având la dispoziţie o stradă întreagă, temporar pietonală, să o foloseasă cum considerau mai potrivit, cât să-şi pună arta în evidenţă. Mai mult, evenimentul a reuşit să convingă şi alte oraşe cu mesajul său, fiind adoptat şi de oamenii din Timişoara şi Iaşi.

De toate, pentru toţi

Între 14 şi 16 iunie, strada Arthur Verona din Bucureşti a adăpostit îndeajuns de multe exponate şi activităţi cât să ţină ocupată o armată de oameni, ceea ce, în cele din urmă, s-a dovedit a fi mai mult decât o metaforă, ci pe cât se poate de aproape de adevăr.

Street Delivery 2013 la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Street Delivery 2013 la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto!

Comparat cu anii trecuţi, strada a părut să fie neîncăpătoare, traficul pietonal combinat cu „răsfoitul” standurilor a fost un test de răbdare pentru mulţi dintre noi. Mai mult, întreaga stradă a fost martora unui cocktail de oameni atât exotic, încât nu m-aş fi gândit vreodată că toţi aceşti oameni ar putea ajunge la un numitor comun, pentru o perioadă mai lungă de timp.

În ceea ce priveşte exponatele propriu-zise, am putut găsi de la tricouri cu mesaje sociale, la sacoşe din bumbac desenate cât mai original, oferind trecătorile chiar şi ocazia de a customiza pânza după cum dicta imaginaţia fiecăruia. Pe lângă „tradiţionalele” standuri cu bijuterii hand-made şi workshop-uri pentru copii, strada a mai avut de oferit ateliere de sculptură, olărit, ori informare pe probleme de ecologie. Spiritul boem a fost omniprezent în aceste trei zile, mai ales în improvizaţiile de teatru în stradă şi demonstraţiile de tango încinse cu trecătorii.

Activităţi la Street Delivery 2013 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Activităţi la Street Delivery 2013 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto!

Deşi suntem obişnuiţi ca la astfel de adunări în număr mare să nu ne lipsească tradiţionalii mici, Street Delivery a demonstrat că aceştia pot fi înlocuiţi cu succes cu sărmăluţele de curcan şi smoothie-urile ori sucurile din fructe proaspete, aşa cum ni s-a pus la dispoziţie în aceste 3 zile.

Muzica în stradă

Pe lângă toate aceste activităţi, ne-au mai fost puse la dispoziţie şi două scene pentru muzică. Printre trupele care au urcat pe scena principală au fost, vineri seara, Loungerie II, Flou Rege, dar şi trupa Subcarpaţi, un soi de tradiţie a festivalului, fiind al treilea an consecutiv în care băieţii urcă pe scena Street Delivery. Aceştia au fost urmaţi sâmbătă seara de de Norzeatic, Aforic, Mighty Boogie, Shadowbox şi Stand High Patrol, iar duminică închizând weekend-ul Vali Umbră împreună cu Silent Strike şi Kazi Ploaie.

Subcarpaţi la Street Delivery 2013 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Subcarpaţi la Street Delivery 2013 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto!

Scena secundară a oferit o serie de DJ set-uri, iar oamenii puteau să danseze într-o mare de spumă, motiv de bucurie pentru copiii cu vârste între 5 şi 60 de ani! Sperăm să ne revedem şi anul viitor, Street Delivery, poate pe o stradă mai încăpătoare!