Home » Recenzii » RECENZIE: Regăsirea „cântecului pierdut” cu The Cat Empire la Bucureşti (FOTO)
Pentru bucureştenii care încă nu au lăsat oraşul în spate, dar şi pentru un număr surprinzător de mare de străini seara de 31 iulie 2014 a reprezentat una specială, demnă de ţinut minte ceva vreme de acum înainte: formaţia australiană The Cat Empire a poposit pentru prima oară la Bucureşti, pentru un concert incendiar la Arenele Romane. Venind echipaţi cu instrumentele şi talentul, muzicienii au transformat o altă joi caniculară într-o amintire specială.
Cum era de aşteptat, încălzirea evenimentului s-a făcut la foc domol. Poate chiar din cauza temperaturii destul de ridicate, spectatorii şi-au făcut apariţia destul de greu în timpul deschiderii, seara începând cu Blazing Vibez Soundsystem şi Basska. Excepţie a făcut, ca întotdeauna, concertul trupei Subcarpaţi. Culese din discuţiile spectatorilor din jur, mulţi dintre ei au fost prezenţi în seara de 31 iulie la Arenele Romane mai mult pentru a vedea concertul celor de la Subcarpaţi, The Cat Empire fiind un bonus bine venit. Desigur, având în vedere fidelitatea fanilor trupei, nu e de mirare că Subcarpaţi a energizat întreg publicul.
Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!
Pe lângă energia venită de pe scenă din timpul concertului Subcarpaţi, Arenele Romane s-au mai confruntat şi cu altfel de energii în acea seară, de această dată negative, venind din parte unui public nemulţumit de condiţiile oferite de organizatori: deşi numărul de spectatori se zvoneşte că ar fi ajuns chiar la 3000 de persoane, fiecare din cele două categorii s-a bucurat de câte un singur punct de comercializare a jetoanelor şi câte un singur bar. Aşa cum era de aşteptat, rezultatul nu a fost unul bun, chiar si pentru un pahar de apă era nevoie de trecut prin cel puţin două cozi imense, aşteptare ce putea să ajungă chiar şi la o oră. Mai mult, cu puţin înainte de începerea marelui concert, barurile erau deja golite complet, fiind nevoie de încă o aşteptare cât se făcea aprovizionarea.
Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!
Într-un comunicat transmis post-eveniment organizatorul a explicat că numărul biletelor vândute în ziua concertului a depăşit aşteptările şi că au existat probleme în zona barurilor. Deşi au încercat remedierea rapidă a situaţiei, Emagic şi-a asumat în întregime responsabilitatea pentru neplăcerile cauzate pupblicului.
Din fericire, publicul a părut să uite încet, încet de probleme din jur în timp ce Felix Riebl (solist, percuţie), Harry James Angus (solist, trompetă), Ryan Monro (bass, contrabas, backing vocals), Ollie McGill (pian, clape, backing vocals), Will Hull-Brown (tobe), Jamshid „DJ Jumps” Khadiwhala (turntables, tamburină), Ross Irwin (trompetă) şi Kieran Conrau (trombon) îşi făceau apariţia pe scenă, în jurul orei 22:30.
Concertul a debutat cu melodii ceva mai noi precum „Still Young” sau „Prophets in The Sky”, însă nu a durat mult până când fanii mai vechi ai formaţiei au fost răsfăţaţi cu hituri ca: „Fishies”, „How To Explain” şi „Till The Ocean Takes Us All”. La scurt timp după acestea, Harry James Angus a preluat integral partea vocală a concertului, lăsându-l pe Felix Riebl să ne ofere câteva solo-uri de percuţie absolut uluitoare.
După prima oră a concertului, cel mai aşteptat moment a venit pentru români, şi anume, primele acorduri ale unei piese ceva mai lente, „Lost Song”. Cum era de aşteptat publicul a cântat toate versurile împreună cu formaţia, mulţi dintre fanii formaţiei numindu-l chiar „cel mai frumos moment al concertului”. După scurtul episod de melancolie, energia a revenit şi petrecerea era gata să continue cu „Two Shoes” şi unul dintre cele mai noi single-uri ale formaţiei The Cat Empire, „Brighter Than Gold”.
Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!
Dacă momentul oferit de cântecul „The Lost Song” a fost desemnat cel mai puternic al concertului, cu siguranţă că cele câteva minute ale melodiei „The Wine Song” pot fi desemnate cele mai energice minute ale serii pentru întreg publicul. Mai mult, la rugămintea soliştilor, publicul român a invadat Arenele Romane cu mici hore pe ritmurile alerte ale melodiei. Secvenţa a fost una memorabilă atât pentru cei ce săreau energic, cât şi pentru cei ce priveau zâmbind la veselia din jur.
Ultima melodie a serii a fost „The Chariot”, finalizând experienţa cu un mesaj pe cât se poate de puternic: „our weapons are our instruments” („armele noastre sunt instrumentele noastre”), urmând ca bisul să lase energia şi voia bună în rândul oamenilor din public cu melodia „All Night Loud”. Printre cuvintele de „la revedere” muzicienii au promis că vor reveni cu siguranţă la Bucureşti, aşa că să sperăm că experienţa viitoare va fi una pozitivă cap-coadă şi se va bucura de o organizare mai… „organizată”.
Still Young
Prophets
Sleep Won’t Sleep / So Many Nights / Rhythm
How to Explain?
Til the Ocean Takes Us All / The Heart Is A Cannibal
Sly
Jungle – Drum
In My Pocket
Steal the Light
The Lost Song
Two Shoes
Brighter than Gold
Wine Song
The Chariot
Bis:
All Night Loud
Opinia cititorilor noştri este importantă pentru noi, iConcert.ro încurajând publicarea comentariilor voastre. Pe site urmează să îşi găsească locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate într-un limbaj civilizat, fără atacuri la persoane / instituţii. Ne rezervăm dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum şi de a restricţiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.