Ceea ce a început ca un eveniment interesant, pornit de la conceptul transformărilor inedite, atât ale persoanelor, cât şi ale obiectelor ce ne înconjoară, Transformation Event a lăsat în spate păreri foarte împărţite. Punctul culminant al evenimentului, ce a avut loc în seara de 5 decembrie 2013 la Romaero Băneasa din Bucureşti, a fost concertul artistului polivalent Yoann Lemoine, cunoscut ca Woodkid.

Început greu cu un concert pe măsură

Sistemul de acces la petrecere a fost destul de simplu în teorie, pe bază de invitaţii gratuite, motiv pentru care încă din ziua evenimentului organizatorii îşi avertizau publicul să vină cât mai devreme la Romaero, locul ce a găzduit evenimentul.

Woodkid în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu
Woodkid în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Intrarea nu s-a făcut în cele mai bune condiţii, spectatorii fiind nevoiţi să aştepte destul de mult la temperaturi scăzute, îngrămădindu-se doar pentru a avea un loc în faţa scenei pe care care urma să urce Woodkid şi trupa sa. Astfel, nu a durat mult până când hangarul ABSOLUT a ajuns la capacitate maximă, mulţi dintre cei veniţi la Transformation Event fiind nevoiţi să se întoarcă dezamăgiţi din drum.

De îndată ce gerul de afară era lăsat în urmă, parcă evenimentul începea într-adevăr să se transforme: cu o intrare inedită cu lasere, pereţi mişcători şi oameni îmbrăcaţi în halate de laborator ce îţi ofereau câte o „fiolă” de ABSOLUT, dezgheţul a devenit aproape plăcut. Chiar dacă porţia de stat la coadă nu se terminase, oamenii bifau pe rând coada de la garderobă şi cele de la baruri.

Transformarea simţurilor printr-un spectacol complet

Zvonurile spuneau că artistul şi trupa sa vor urca pe scenă la miezul nopţii, dar concertul ce a făcut parte din turneul de promovare a albumului „The Golden Age” a început abia la mai bine de jumătate de oră după 12:00. Publicul a avut de trecut atâtea teste de răbdarea, dar reacţiile au fost foarte pozitive de îndată ce concertul a început. O dată ce acest lucru s-a întâmplat, era clar că artiştii ne-au pregătit atât o încântare auditivă cât şi vizuală.

După o încălzire cu melodii precum „A Golden Age”, publicul parcă reuşise să uite toate inconvenientele de ordin organizatoric până la a patra melodie din setlist, şi anume, hitul „I Love You”. Concertul a continuat cu melodii deja cunoscute precum „Brooklyn” sau „Boat Song”, dar şi câteva noutăţi de care bucureştenii au fost foarte entuziasmaţi.

Locaţia de la Romaero - Băneasa a fost plină - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Locaţia de la Romaero – Băneasa a fost plină – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Cum era de aşteptat, spre sfârşit s-a făcut auzită şi melodia cea mai îndrăgită marca Woodkid, şi anume, „Iron” fiind urmată şi de „The Great Escape”. Pentru întoarcerea pe scenă, artiştii au ales o melodie destul de ritmată, „Run Boy Run”, lăsând în spate doar ţipete şi aplauze.

În ciuda lacunelor organizatorice, fanii Woodkid, alimentaţi de o doză de pozitivitate şi dorinţa de a vedea concertul, au catalogat concertul ca fiind unul reuşit, deşi nu s-a putut spune acest lucru despre întreg evenimentul.

Woodkid în concert la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Woodkid în concert la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la eveniment!

Însă pentru a se revanşa în faţa celor care nu putut intra la eveniment, după organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook că invitaţiile nefolosite (neperforate) vor putea fi utilizate la alte evenimente marca Absolut. Cei care nu au intrat la Transformation Event vor avea acces liber, pe baza invitaţiei, la orice alt eveniment ABSOLUT Color din 2014 sau o zi de acces la festivalul Electric Castle 2014.

Show-ul al cărui line-up i-a mai cuprins şi Fouchat şi Little Boots, a făcut parte din campania “Transform Today”. Conceptul reuneşte creaţiile a patru artişti internaţionali: Woodkid (musician), Aaron Koblin (artist digital), Yiging Yin (designer de modă) şi Rafael Grampa (autor de romane grafice), artişti care au ca element comun capacitatea de a se transformea constant, de a se reinventa.