Sam Smith și Swedish House Mafia sunt primii artiști confirmați la cea de-a noua ediție a festivalului UNTOLD, ce va avea loc în perioada 8-11 august 2024, la Cluj-Napoca. De asemenea, pe 7 decembrie a fost lansat aftermovie-ul ediției 2023, care este disponibil pe canalul de YouTube al festivalului.

Organizatorii celui mai mare festival de muzică din România pregătesc noul capitol magic al poveștii UNTOLD. Experiența din 2024 va fi una memorabilă, plină de surprize și de artiști de renume.

Primul artist confirmat la UNTOLD 2024 este Sam Smith, cântărețul de muzică pop care are la activ un premiu Oscar, un Golden Globe și 5 premii Grammy, la cele mai importante categorii: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year, Song of the Year. Single-ul „Stay with Me”, a debutat direct pe locul 1 in UK Singles Chart și pe locul 2 în clasamentul american, Billboard Hot 100, după care a intrat în top 10 în toate clasamentele lumii. Pe platforma Spotify are peste 2 miliarde de ascultări, iar „I’m Not the Only One” a fost piesa cu vânzări record.

Membrii Swedish House Mafia vor urca pentru prima dată pe scena principală a unui festival din România, pentru cel de-al nouălea capitol al poveștii UNTOLD. Swedish House Mafia este unul dintre cele mai puternice act-uri din muzica electronică. Axwell, Sebastian Ingrosso și Steve Angello sunt definiția a ceea ce înseamnă un supergrup de DJ, pionieri EDM și figuri relevante în genul progressive house. Printre cele mai de succes hit-uri se numără „One (Your Name)”, un featuring cu Pharrell (No. 1 în Billboard Dance Chart Breakout) și „Miami 2 Ibiza”, la care au colaborat cu britanicul Tinie Tempah. În 2011, trupa a lansat “Save the World”, care a ajuns pe locul 10 în Marea Britanie.

Deși membrii trupei s-au despărțit în 2013, din cauza unor probleme din afara scenei, fanii s-au bucurat enorm în 2019, atunci când aceștia au hotărât să se reunească, susținând 3 show-uri live sold out pe Tele2Arena din Stockholmm, dar și să lanseze un album nou, „Paradise Again” (2022), urmat de un turneu mondial de promovare. Ultimul single dinainte de despărțire, lansat în formula Swedish House Mafia, “Don’t You Worry Child” a avut peste 974 milioane de accesări pe Spotify, devenind un single cunoscut de întreaga lume.

Aftermovie UNTOLD 2023

Pe data de 7 decembrie 2023, în aceeași zi în care au fost anunțați și primii artiști confirmați, a fost lansat și aftermovie-ul ediției din 2023. Peste 600 de fani, vedete, influenceri și parteneri ai festivalului au avut șansa să vadă avanpremiera aftermovie-ului UNTOLD. Evenimentul de lansare din București a avut loc la Mina Museum – Museum of Immersive New Art și a fost o experiență în sine pentru cei prezenți.

Toate emoțiile trăite pe parcursul ediției UNTOLD 2023 din cele patru zile și patru nopți magice, au fost comprimate într-un videoclip de 10 minute de amintiri memorabile.

Abonamente UNTOLD 2024

Abonamentele pentru cea de-a noua ediție UNTOLD pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al festivalului, la categoriile Acces General și VIP, la prețuri speciale, ce urmează să crească pe măsura ce se apropie data festivalului.