Vineri, 1 decembrie 2023, începând cu ora 19:00, Subcarpați susține concertul anual de ziua trupei, „Sărbătoarea Subcarpați” la Arenele Romane din București.

Subcarpați este cea mai mare grupare muzicală independentă din România, inițiată de Bean MC în 2010, și este compusă dintr-un grup de prieteni motivați de pasiunea comună pentru muzică și folclor. Trupa împletește genul hip-hop cu elemente din muzica folclorică românească, având ca scop punerea în valoare a bogățiilor folclorului autohton, în interpretări cu totul inedite. Sunt cunoscuți pentru deviza „Folcoru-i oxigen pentru un popor astmatic”.

În ultimul an, Subcarpați s-a regăsit în lineup-urile multor festivaluri, atât din România, precum Electric Castle, SAGA Festival, Analogue Fest, Danube Rock Sounds, Rocanotherwold sau MIEZ Fest, cât și în străinătate, la Balkan Trafik Festival. De-a lungul timpului, Subcarpați au colaborat cu artiști precum Surorile Osoianu, Motanu’, Faust, Argatu’. Sunt cunoscuți pentru cele șapte albume lansate până în prezent: „Etnologic” (2010), „Subcarpați” (2010), Compilația „Culese din Cartier” (2011), „Underground Folclor” (2012), „Pielea de găină” (2014), „Satele Unite ale Balcanilor” (2016), „Zori și Asfințit” (2018). Cele mai ascultate melodii ale lor sunt „Dă-i Foale”, „’84-’85”, „Frunzuliță, Iarbă Deasă”, „Rabdă Inimă” și „Pankăreală”.

Ziarul britanic The Guardian a descris Subcarpați ca fiind „un mix exploziv de vechi și nou. Este o combinație eclectică care aduce împreună cântece populare românești melancolice, cântece de unitate românești, instrumente tradiționale și ritmurile trip-hop, dubstep, hip-hop și dancehall.”

Bilete Subcarpați la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Subcarpați, din 1 decembrie de la Arenele Romane din București, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, iar prețurile se schimbă după cum urmează:

  • Earlybird – primele 300 de bilete – 109 lei
  • Presale – următoarele 300 de bilete – 119 lei
  • Presale – 129 lei
  • La intrare – 150 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Subcarpați de la Arenele Romane din București este organizat de Bestmusic Live Concerts.