Home » Festivaluri » Sibiu Word Music Festival 2011 la Sibiu
În perioada 11-13 noiembrie 2011, va avea loc la Sala Thalia din Sibiu a III-a ediţie a Sibiu Word Music Festival.
World Music este un gen muzical de largă audienţă. Capacitatea de a jongla cu diversele stiluri, ritmuri, melodii, motive muzicale marchează şi caracterul improvizatoric al muzicii lumii. Vor fi prezentate producţii din repertoriul internaţional, tradiţional-folcloric, cu sonoritate modernă. Participanţii îşi vor face cunoscută cultura folosind o combinaţie între instrumentele tradiţionale şi aparatura electronică modernă.
Vineri, 11 noiembrie 1011
19:00 – Sala „Thalia”
Kaulakau (Spania)
The Klezmer Connection (Austria)
Sâmbătă, 12 noiembrie 2011
19:00 – Sala „Thalia”
Karavan Familia (Ungaria)
Sarakina (Polonia)
Duminică, 13 noiembrie 2011
19:00 – Sala „Thalia”
Radu Captari (Moldova)
Cornelia Tihon & Daniel Badoi (România)
Traffic Strings – Tango Finesse (România)
Concertele au loc la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala „Thalia”
Bilete se pot achiziţiona din reţeaua Eventim.ro şi online pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei pe seară, iar cu reducere (pentru elevi, studenţi, pensionari, persoane cu handicap) este de 5 lei.
Muzica pe care o interpretează Kaulakau are la bază stiluri diferite, de la folk, jazz, rock, până la muzica clasică sau experimentală. Se poate spune că este un stil apropiat de folk-jazz; noi l-am încadrat în „world music” dar, în final, am prefera ca ascultătorii să fie cei care vor încadra stilul într-un curent sau altul.
The Klezmer Connection propune o prelucrare nonconformistă a muzicii tradiţionale de petrecere şi nuntă a evreilor vorbitori de idiş din Europa de Est. Caracteristică pentru această formaţie este o interpretare inedită, plină de forţă şi emoţie.
Karavan Familia este o formaţie ţigănească de world-music din Ungaria, care interpretează muzică tradiţională ţigănească cu un sound şi efecte unice de mississipi blues, flamenco, rumba şi influenţe estice.
Sarakina este o formaţie ceho-bulgaro-poloneză, a cărei muzică este o combinaţie de Ethnic Balkan (muzică populară balcanică) şi elemente stilistice moderne. Melodiile populare originale sunt îmbogăţite cu orchestraţii moderne, influenţe clasice şi improvizaţii jazzistice.
Radu Captari este compozitor si dirijor de profesie însă, ca interpret, poate fi încadrat în categoria artiştilor de excepţie. Muzica lui spune o poveste în care, pe nesimţite, publicul este atras, participă, suferă sau se bucură şi uită pentru o oră sau două de sine.
Cornelia Tihon (nai şi alte 22 de instrumente aerofone) şi Daniel Bădoi (claviaturi). Cornelia Tihon este un artist care la doar 23 de ani interpretează genuri muzicale diverse (world music, classic, rock, folclor, jazz) la 23 de instrumente aerofone – de la pai la tulnic sau bucium.
Proiectul Traffic Strings a fost iniţiat de muzicianul Lucian Moraru şi aduce ca noutate în peisajul cultural românesc o formulă instrumentală care „îmbină într-o manieră adecvată, combinaţia între o spumantă virtuozitate şi o sonoritate timbrală inedită”.
Opinia cititorilor noştri este importantă pentru noi, iConcert.ro încurajând publicarea comentariilor voastre. Pe site urmează să îşi găsească locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate într-un limbaj civilizat, fără atacuri la persoane / instituţii. Ne rezervăm dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum şi de a restricţiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.